RAST AVIOPROMETA Nakon Tuzle i sarajevska zračna luka zabilježila značajan porast poslovanja

Zračna luka Sarajevo Aerodrom

Međunarodna zračna luka Sarajevo, kao javno poduzeće u 100-postotnom vlasništvu Vlade Federacije BiH, ima značajnu ulogu u razvoju gospodarstva zemlje, pogotovo prometna kao posebne gospodarske grane. U skladu s vizijom – zadržavanje dominantne uloge u zračnom prometu u BiH, zračna luka je u stalnoj misiji jačanja kapaciteta, privlačenja novih tvrtki i poboljšanja kvaliteta usluge, naveli su iz tog poduzeća.

Ova godina za zračnu luku Sarajevo bila je veoma dobra, a već u rujnu je oboren rekord po broju putnika iz 2019. godine. Također, broj putnika za 11 mjeseci ove godine bio je veći od 1,3 milijuna, što je za 21 posto više u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Ukupan broj aviooperacija u navedenom razdoblju iznosio je 14.622, što je rast od 14 posto, ukupan broj aviokompanija bio je 28 – za 47 posto više nego 2019. godine, a sa MAS-a se letjelo na 40 destinacija, što je za 110 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Zračna luka Sarajevo Aerodrom

“Na početku godine, kada je bilo izvjesno da nas očekuje zahtjevna ljetna sezona, sve kapacitete smo stavili u funkciju postizanja jednog cilja, a to je da uspješno odgovorimo na sve izazove koje je pred nas stavila nova era u avioindustriji i aerodromskoj djelatnosti – era postpandemijskog prilagođavanja poslovanja na dnevnoj bazi”, kazao je Alan Bajić, direktor Međunarodne zračne luke Sarajevo, koji je dodao kako su nadišli svoja ranija očekivanja. 
Zračna luka će 2022. godinu završiti pozitivno, što je ohrabrenje i svojevrsna potvrda ispravnosti poslovnih poteza koje je uprava povlačila u proteklom razdoblju.