RASKOL U HBŽ DRUGI DIO Nakon duvanjskih, ipak lete i kupreški HDZ-ovci

Općina Kupres
Općina Kupres

HDZ Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj jučer donio je odluku o stegovnoj odgovornosti, odnosno isključenju predsjednika Općinskog odbora Kupres Ivana Ivića, te aktualnog ministra policije Marija Lovrića, čime se raskol i razmirice u toj stranci šire i na tu općinu, a imati će utjecaj i na županiju i Federaciju.

Ivić je bezuvjetno isključen iz HDZ-a BiH, a odluka stupa na snagu donošenja, tj. jučer. Isto vrijedi i za Lovrića.

Ivićev grijeh je što je glasovao za imenovanje Vlade HBŽ na čelu s Ivanom Vukadinom, a zbog čega je protiv njega pokrenut stegovni postupak, koji je pokrenuo predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ Branko Ivković. Marijev grijeh je što je u Vukadinovoj vladi prihvatio biti ministar.

Inače, Općinski odbor HDZ BiH Kupres održao je sredinom siječnja sjednicu na kojoj su jednoglasno odbacili inicijativu ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije na čelu s Brankom Ivkovićem u kojoj se poziva OO HDZ-a Kupres da isključe predsjednika općinskog odbora i zastupnika u Skupštini HBŽ-a Ivana Ivića i člana općinskog odbora i aktualnog ministra policije Marija Lovrića, a sve zbog podrške prilikom imenovanja nove županijske Vlade na čelu s Ivanom Vukadinom, u kojoj je Mario Lovrić imenovan na ministarsko mjesto.

Općinski odbor HDZ-a BiH Kupres je jednoglasno donio odluku u kojoj su predložili Predsjedništvu HDZ-a BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem da raspuste Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, a taj prijedlog i odbacivanje inicijative za isključivanjem njihovih članova su potpisali svih 17 članova OO HDZ BiH Kupres, iz čega je jasno da raskol neće stati na Iviću i Lovriću.

Rapidno urušavanje stranke u HBŽ se nastavlja, a što je posebno zanimljivo o isključenom Iviću ovisi Dom naroda federalnog Parlamenta, gdje je 13-ti zastupnik ispred Hrvata.