RASELJENA I OPLJAČKANA... Čović 'Trebamo biti ponosni na sve dobro što je 'niklo' iz Herceg-Bosne'

Dragan Čović

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH smatra da Hrvati imaju razloga za ponositi se. Ionako najmalobrojniji narod zadnjih se godina, za vladavine HDZ-a i partnera prepolovio, učionice su prazne, krizmanika je i pričesnika stotine i tisuće, ali u Njemačkoj.  

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače te okruglim stolom „Krivotvorenje povijesti“ u Mostaru je u ponedjeljak obilježeno 30 godina od osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne.  

"Današnji dan je preznačajan, tim činom smo stali u zaštitu svog hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine, jer smo razumjeli da se nitko drugi nitko neće organizirati i suprotstaviti napadu na BiH, ugrozi života i imovine. Kada je 1991. godine napadnuto Ravno, sve se spalilo i rastjeralo, poruke su bile jasne; mi smo se organizirali kroz Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu, a kasnije i kroz Hrvatsku Republike Herceg-Bosnu", izjavio je tom prigodom predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH) i HDZ-a BiH Dragan Čović. 

Čović je istaknuo kako su sve nadležnosti i institucije HRHB sastavnica današnje BiH. 

"Ono što me veseli je da smo sve institucije zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti HRHB uspjeli implementirati kao sastavnicu današnje dejtonske BiH, u našu domovinu. Činjenica je da tamo gdje nismo bili organizirani da je hrvatski narod stradao i da je rastjeran. Možemo biti zahvalni svakom pojedincu koji je u to vrijeme imao mudrosti i hrabrosti te su vizionarski prepoznali trenutak da se zaštiti svoj narod. Značaj HRHB će se dugo istraživati od povjesničara i znanstvenika, a što se tiče politike, mi je trebamo vjerodostojno promovirati i biti ponosni na sve dobro što je niklo iz HRHB", poručio je Čović.  

Sadržaj se učitava...

Usput rečeno, prigodom svakog događaja u Mostaru, HDZ BiH izbjegava normalno parkiranje, plaćanje parkinga za njih je nepoznanica, te za svoje limene ljubimce koriste gradske prometnice, kružne tokove i trotoare. Tako je bilo i danas prilikom obilježavanja 30 godina od osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, što možete vidjeti na fotografijama ispod. Usput rečeno, s desne strane Kosače nalazi se veliki parking gdje su se za neke dvije marke mogli parkirati da pokažu narodu da su i oni iz naroda i podliježu istim pravilima i plaćanjima. 

Dragan Čović

Dragan Čović

Dragan Čović