RANJENI NASTAVNIK IZ LUKAVCA Skinut sa respiratora i zdravstveno stanje mu se poboljšava

UKC Tuzla
Tuzla live

Nedim Osmanović, nastavnik engleskog jezika i pomoćnik ravnatelja Osnovne škole "Lukavac Grad" se oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli nakon što ga je ranio bivši učenik.

Kako  je za Radio Sarajevo potvrđeno iz UKC Tuzla, Osmanović je sinoć isključen sa respiratora i oporavlja se na  u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

"N. O. nakon operacije je stabilnog stanja. Samostalno diše. U toku dana bit će urađene dodatne pretrage. Trenutno je stabilan i svjestan", kazala je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić – Mujedinović.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj školi Lukavac Grad jedna osoba je ranjena i smještena je u UKC Tuzla. 

Bivši učenik koji je zbog neprimjerenog vladanja bio premješten u drugu školu ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u zaposlenika škole Nedima Osmanovića.Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina ( rođen je krajem lipnja 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca  prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će predmet vještačenja.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE