RAJA S BIROA Opsenica i Herceg Radu Bošnjaka poveli na Pedijatriju, nikom nije jasno u kojoj funkciji

Rade Bošnjak Ante Kvesić Nevenko Herceg Adnan Faladžić

Dojučerašnji ravnatelj ZZO HNŽ, u novije vrijeme vrli savjetnik ravnateljici, a od prvi travnja nezaposleni Rade Bošnjak, koji je predmet u Tužiteljstvu HNŽ zbog afere Peti kat, obišao je zgradu Pedijatrije na Bijelom Brijegu. 

Što ima nezaposleni Bošnjak, ubrzo umirovljenik sa službenom posjetom Vlade ovom gradilištu nitko ne zna. No, s fotografija Vlade HNŽ razvidno je da su premijer Nevenko Herceg i ministar zdravstva Goran Opsenica u laganu šetnju poveli osobu koja je predmet istražnih radnji, a ujedno i nezaposlena, što je svakako lijepa poruka i za javnost, ali i pravosuđe. 

Pedijatriju, zbog koje, uz ostalo Vlada HNŽ diže kredit obišli su premijer na odlasku Nevenko Herceg, ravnatelj nadajmo se na odlasku Ante Kvesić, ministar zdravstva Goran Opsenica, koji naginje Ani Vidačak na čelu ZZO HNŽ i njegova raja s biroa - Rade Bošnjak. Bio je tu još i minstar financija Adnan Faladžić. 

Bošnjak je predmet u Tužiteljstvu HNŽ-a nakon što je otkriveno da je proračunskim novcima Zavoda, a kroz fiktivne ugovore, plaćao privatne tvrtke na petom katu Vitalisa da grade paralelni zdravstveno informacijski sustav. 

Vlada HNŽ o ovom se slučaju nikada nije očitovala, a sama činjenica da su ex ravnatelja pod istražnim radnjama poveli u obilazak bolnice dovoljno govori. 

Inače, HNŽ se zadužuje 13 milijuna maraka, od čega će 7 za Pedijatriju, a 6 RMC-u i bolnici u Konjicu. Novo zaduženje, koje će žitelji HNŽ-a plaćati do 2035. valjda je razlog za slavlje raje s biroa i vlasti.