RAGUŽ: FTV ne predstavlja hrvatski narod!

"Jedan broj Hrvata koji rade na FTV-u su jednostavno u funkciji manipulacije. Jasno je da Hrvati ne mogu realizovati pravo na informiranje na svom jeziku u BiH i objektivni dio javnosti u ovoj zemlji dijeli ovakvo mišljenje", rekao je Raguž Srni.

Prema njegovim riječima, veliki problem predstavlja apsolutni uticaj SDP-a BiH na taj javni servis.

"SDP BiH ima apsolutni uticaj na FTV i to je svima jasno. To samo nije jasno nekakvim bajnim analitičarima koji ovih dana iznose analize da je Radio-televizija Republike Srpske pod uticajem SNSD-a, a da se FTV bavi kritikom vlasti u Federaciji BiH i BiH, što je bježanje od istine", dodao je Raguž.

On je istakao da je FTV u funkciji SDP-a BiH i politike Zlatka Lagumdžije više od deset godina.

"Politika SDP-a BiH je u funkciji majorizacije Hrvata i to je kristalno jasno svim objektivnim poznavaocima političkih prilika u BiH. Ta politička partija već treći put Hrvatima podmeće člana Predsjedništva BiH negirajući volju tog naroda naroda, a ta se ambicija nastavlja i u uspostavljanju vlasti u FBiH i na nivou BiH", rekao je Raguž.

On je podvukao da se u modernoj Europi ne može pronaći primjer "tako bezobzirne političke partije kao što je SDP BiH".

"Zbog svega toga je potrebno formirati kanal na hrvatskom jeziku, ali i svaki od naroda u BiH treba imati javni medij na svom jeziku. Evidentno je da sve te zablude o zajedničkim medijima, koji će kasnije biti izmanipulisani od jedne političke partije, nemaju smisla", zaključio je Raguž.

U emisiji "60 minuta" Federalne televizije od ponedjeljka, 10. sječnja, izabrani politički predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u BiH, kao i direktor RTRS-a Dragan Davidović, vlasnik "Nezavisnih novina" Željko Kopanja i ugledni hrvatski novinar Denis Kuljiš nazvani su fašistima, uz emitovanje fašističkih simbola.