Rafting na Neretvi želi sve veći broj osoba koje dolaze iz cijelog svijeta

Rafting na Neretvi želi sve veći broj osoba koje dolaze iz cijelog svijeta
Grandriver

Rafting na Neretvi atraktivan je kako domaćim tako i turistima iz cijelog svijeta te se u ljetnim mjesecima svakodnevno niz Neretvu spusti više desetaka čamaca.

"Gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, iz arapskih zemalja, Amerike, Poljske, Češke..., a dobar dio je i naših Bosaca i Hercegovaca. Po broju gostiju ova i prošla godina su nekako iste te se vikendom dnevno spusti oko trideset, četrdeset čamaca, a najbolje su bile one prije pandemije kada se dnevno niz Neretvu spuštalo od 80 do 100 čamaca", kazao je u razgovoru za Fenu voditelj kluba 'Rafting Neretva centar' Kenan Džumhur.

Spust na Neretvi bez pauza traje oko 3 i pol sata, a s pauzama između četiri i pol i pet sati. "Za goste koji dolaze najvažnije je da gledaju kakva je oprema, da bace akcenat na njenu ispravnost te da se drže pravila i instrukcija skipera", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim raftinga, goste zanima i posjeta Titovom bunkeru, planini Prenj, starom gradu u Konjicu te posjeta i noćenje na Boračkom jezeru tako da se, kako je dodao, turistima u Konjicu zaista ima šta ponuditi, objavila je agencija Fena.

"Konjic je sada jedna jako dobra turistička destinacija i mislim da je jedna od boljih i većih s obzirom na ponudu", naglasio je. Ocjenjuje kako je sezona solidna te da se i kod gostiju osjeti promjena cijena. "Može se reći da ona nije baš stopostotna, ali ide nekim svojim tijekom", naglasio je.

Cijene nafte su skočile, tako i cijene prijevoza gostiju, usluge skipera, kao i cijena hrane što za sobom vuče i cijenu raftinga koja je, po njegovim riječima, u odnosu na prošlu godinu porasla za nekih 30 posto.

Cijena raftinga po osobi bez uključene hrane kreće se od 40 do 50 maraka, a s hranom od 70 do 90 maraka, naglasio je Džumhur.