RADONČIĆ OBJAVIO DOKUMENT Džaferović mudžahedinskim borcima davao državljanstva

RADONČIĆ OBJAVIO DOKUMENT Džaferović mudžahedinskim borcima davao državljanstva
Armin Durgut/PIXSELL

Bivši ministar sigurnosti BiH koji je prije nekoliko dana podnio ostavku, Fahrudin Radončić, na svom Instagram profilu danas je objavio dokument kojim otkriva kako je član predsjedništva Šefik Džaferović davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana.

Sadržaj se učitava...

"U jučerašnjem intervjuu za N1 Šefik Džaferović, predsjednička marioneta, koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava da dezavuira javnost. Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti. Nije isti i nikada neće biti!

Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali). Za ovu mu priliku objavljujem SAMO dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže", napisao je Fahrudin Radončić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.