RADONČIĆ Neću biti ministar ako će se kriminal zvati ‘udarom na Bošnjake’

Fahrudin Radončić
BIRN - detektor.ba

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić na pitanje novinara prokomentirao je jučerašnje puštanje na slobodu uhićenih u aferi "Respiratori".

“Obrana i Tužiteljstvo su dvije ravnopravne strane pred Sudom i u tom smislu i odluke Suda ne treba komentirati. Ja sam prvi rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode znajući koliko to može usložiti situaciju u Vladi Federacije. S druge strane, nedopustivo je ako neko misli da se za jedan eklantantan kriminal gdje je neko pokrao i uništio 10,5 milijuna maraka pomoći i to su uradile nekompetentne osobe, nekompetentne tvrtke, to je oprema koja, ne samo da je pogrešna nego je i opasna po građane, treba izvući na bazi političke vike da je istraživanje korupcije udar na jedan narod.

Korupcija mora biti istražena i ja neću biti u Ministarstvu sigurnosti ako će ovdje pobijediti tendencije koje će ohrabrivati kriminal i to sustavni kriminal koji je opasan za svaku zemlju na način da mi to pretvaramo u zaštitu nacionalnih interesa”, rekao je Radončić, prenosi Avaz.

Napomenuo je da je to njegovo prvo stajalište u ovome trenutku, a o tome šta će kasnije uraditi obavijestit će javnost.