RADNICI NA BHRT-u Pozdravljamo pomake, ali zaposlenicima je i dalje plaća od 600 do 900 KM

BHRT
BosnaInfo

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u pozdravio je napore Elektroprivrede BiH i pomake na rješavanju prikupljanja RTV pristojbe na području FBiH, čime je ispunjen uvjet sindikata da se na ožujskim računima nađe RTV pristojba, ali upozorava da problem nije riješen.

Iz Sindikata inzistiraju na sustavu rješenju i potpisivanju ugovora kojim će se osigurati povećanje plaće, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uvjeta rada.

„Pozivamo sve odgovorne na odgovornost prema zaposlenicima Javnog servisa BiH. Gospodo, po tko zna koji put vam ponavljamo, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 zaposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM. Ta sredstva su socijalna davanja, za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka?! Ako nam ne povećate primanja, iskoristit ćemo sve zakonske mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju kako bismo osigurali članovima Sindikata i svim zaposlenicima da konačno dobiju zasluženo povećanje osnovnog životnog standarda. Imamo podršku građana, naših kolega novinara, sindikalaca iz zemlje i regije, Europske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika“, priopćeno je iz SSR BHRT-a.