RADNICI ELEKTROPRIVREDE RS TRAŽE VEĆE PLAĆE Mala im cijena rada od 158 KM, pa bi 190 KM

Elektroprivreda RS Trebinje
Hercegovina.info

Odbor sindikata Elektroprivrede Republike Srpske, na današnjoj izvanrednoj sjednici u Gacku, zaključio je da neće odustati od svojih zahtjeva, a to je povećanje cijene rada s 158 na 190 konvertibilnih maraka. Pored toga, predstavnici radnika zatražili su sastanak s rukovodstvom Republike Srpske, jer su zabrinuti za situaciju u Elektroprivredi, ali i najavili radikalniju sindikalnu borbu ukoliko se nastavi s pokušajima dijeljenja sindikalnih organizacija unutar sustava.

"Odbor sindikata ERS-a zabrinut je za cjelokupnu situaciju u MH ERS, i danas smo usvojili jedinstven stav i zaključak, uvažavajući činjenicu da je naš većinski vlasnik Vlada RS, tražimo sastanak s predsjednikom Miloradom Dodikom, s Vladom RS, premijerom i resornim ministrom", istakla je za Hercegovina.info Koraljka Kovačević -Marković, predsjednica Odbora sindikata ERS-a.

Ono što je također zabrinulo Odbor sindikata je inicijativa direktora elektrodistributivnih poduzeća koji povlače potpise s kolektivnih ugovora, što je prema mišljenju odbora pokušaj razbijanja sindikalnih organizacija Elektroprivrede Republike Srpske.

"Imamo naznake da se želi komadanje kolektivnog ugovora. Mi ćemo to braniti po svaku cijenu, uključujući sve one zakonom dozvoljene oblike radikalne borbe, ali ponavljam još jednom, kao ozbiljni i odgovorni ljudi, sve u skladu sa zakonskim aktima. Nadamo se da do toga neće doći", kaže Kovačević-Marković.

Na sastanku je i zaključeno da se u roku od sedam dana održi sastanak s Upravom ERS-a, na kome bi se razgovaralo o povećanju cijene rada.

“U zaključcima sve piše što treba da radimo i što ćemo raditi u narednom razdoblju, sve će da bude stvar pregovora, a jedan od osnovnih zahtjeva je povećanje cijene rada na 190 maraka, što je u skladu sa zaključkom odbora sindikata Elektroprivrede”, rekao je Željko Tepavčević iz sindikata RiTE Gacko.

Predstavnici Elektroprivrede danas su za ATV istakli da su spremni za razgovor, ali da zahtjevi sindikata za povećanje cijene rada nisu realni.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.