RADNICI BLOKIRALI SALAKOVAC Za Bajram im otkazali ugovore o djelu

RADNICI BLOKIRALI SALAKOVAC Za Bajram im otkazali ugovore o djelu
Hercegovina.info

Petero radnika Centra Salakovac jučer je mailom dobilo otkaze, te su danas blokirali ulaz u taj Centar. Dvoje njih radilo je u Centru 22 godine, dvoje 4 i 5 godina, a jedno godinu i pol, kažu za naš portal.

“Svi smo ‘slučajno’ islamske vjeroispovijesti, radimo neki duže od 22 godine bez dana radnog staža, bilo kakvog osiguranja, u kontinuitetu na ugovor o djelu, smatramo da smo oštećeni od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Milošem Lučićem i šefom kabineta Mladenom Božovićem. Pozivamo gospodu da nam javno objasne zbog čega smo dobili otkaze”, navode razočarani radnici.

Iz Ministarstva je došao mail koje će osobe ubuduće obavljati poslove u Salakovcu, a naglašeno je, boldirano, da će se sa osobljem koje je obavljalo određene poslove u travnju ugovori biti zaključeni za travanj 2022. godine. Radnici tvrde da se sličan scenario dogodio i prošle godine, a najviše ih pogađa što im je sve učinjeno pred Bajram. Među novim imenima osoba koje će biti angažirani petero su Srbi, a dvoje Bošnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je jedan gnusan čin koji nam se servira pred naš najveći vjerski praznik Bajram”, kažu, uz ostalo radnici. U Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice telefonski nisu htjeli davati izjave, te smo upit poslali mailom.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.