PUŠKE, PIŠTOLJI, MARIHUANA I AMFETAMIN Sve je to hrvatska policija pronašla kod vozača kamiona iz BiH

Oružje i droga iz kamiona bh tablica
MUP HR

Hvatska policija je na graničnom prijelazu Slavonski Brod otkrila vatreno oružje i veliku količinu droge u kamionu bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka.

Na ulazu u Hrvatsku, policija je izvršila uspješnu operaciju koja je rezultirala pronalaskom vatrenog oružja i značajne količine droge u teretnom vozilu s bosansko-hercegovačkim registracijskim oznakama. Incident se dogodio u nedjelju navečer, točno u 22:48 sati, kada su policijski službenici u suradnji s djelatnicima Carine zaustavili vozilo kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Amfetamin im predao dragovoljno pa pokušao pobjeći

Tijekom rutinske granične kontrole, vozač je dragovoljno predao 38,75 grama amfetamina. Nakon toga, policija je odlučila koristiti službenog psa za detekciju droga, koji je brzo reagirao na prisutnost droga u kamionu. S obzirom na očiglednu sumnju, policijski službenici su zatražili nalog od Općinskog državnog odvjetništva kako bi izvršili detaljnu pretragu vozila.

Oružje i droga iz kamiona bh tablica

Zahtjev za testiranjem na prisutnost droga vozač je odbio, a pokušao je pobjeći prilikom pokušaja smještanja u policijski automobil. No, uz primjenu odgovarajućih sredstava prisile, policija je uspješno spriječila bijeg.

Policijski pas nanjušio marihuanu a u pretresu pronađeno oružje i streljivo

Tijekom pretrage vozila, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici jučer su izvršili pretragu teretnog i priključnog vozila uz pomoć službenog psa, kada je pronađena jedna automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajućeg streljiva, te je pronađeno i 4220 grama marihuane. Policijski službenici protiv 41-godišnjeg osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavila je PU brodsko-posavska.