PUCNJAVA U ŠKOLI Djevojčica u Rusiji pucala na kolege, ubila jednu osobu pa sebe

Rusija škola policija
TASS

Pucnjava u ruskom gradu Bryansku u četvrtak odnijela je živote dviju ženskih učenica, od kojih je jedna bila napadačica, izvijestila je lokalna policija.

Napadačica je nakon što je otvorila vatru na svoje kolege okrenula oružje prema sebi. Policija je izvijestila kako je ukupno pet osoba ozlijeđeno.

Istraga je identificirala napadačicu kao 14-godišnju djevojčicu koja je koristila pušku koju je donijela u učionicu. U incidentu je ozlijeđeno još pet osoba, navodi se u priopćenju, prenosi RT.

Neprovjerene informacije ruskog medija sugeriraju da se napadačica zvala Alina. SHOT, internetski novinski izvor, tvrdi da je koristila lovačku pušku svog oca kako bi napala skupinu dječaka koji su je nedavno maltretirali. Drugi izvori navode da policija vjeruje kako je osobna netrpeljivost najvjerojatniji motiv.

Ruski zastupnik Aleksandr Khinshtein objavio je fotografiju oružja koje je, prema njegovim riječima, korišteno u pucnjavi, identificirajući model kao Bekas-3, lovačku pušku kalibra 16.

Sadržaj se učitava...

Bryansk, grad smješten oko 340 kilometara jugozapadno od Moskve, doživio je incident sa zračnim pištoljem 2014. godine, kada je 15-godišnji učenik donio pištolj u školu i koristio ga tijekom sukoba s kolegama. Jedan od projektila koje je ispalio odbio se od zida i ozlijedio djevojčicu.