PUCNJAVA U SARAJEVU Sukobilo se više osoba afroazijskog porijekla, u tučnjavi korišten pištolj

Pucnjava u Sarajevu
Avaz

Iz MUP-a Sarajevske županije priopćili su detalje pucnjave na Bembaši, iz kojih se vidi da još niko nije uhapšen za jučerašnji napad.

"Dana 5. 5. 2024.godine u 17:55 sati obaviještena je PU Stari Grad da je u ulici Mustaj-pašin Mejdan, općina Stari Grad, došlo do fizičkog sukoba više osoba, te da je upotrijebljeno vatreno oružje. Izlaskom na teren, policijski službenici su ustanovili da je ozlijeđen jedan muškarac. Očevidom, kojim je rukovodio dežurni tužitelj, utvrđeno je da je došlo do tučnjave više osoba afroazijskog porijekla, te je došlo do upotrebe oružja – zračnog pištolja, kao i hladnog oružja – noža. Državljanin Afganistana, M.G.H. je vozilom Hitne pomoći transportiran na KCUS, gdje je konstatirano da je ozljedu desne noge zadobio hladnim oružjem – nožem", navedeno je u priopćenju MUP-a SŽ.

Ozlijeđeni je zadržan na KCUS-u na daljem liječenju. Izuzet je jedan zračni pištolj. Pod nadzorom tužitelja, policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju kaznenih djela nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH) od tri osobe i izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH) od M.G.H.