PRVOSTUPANJSKA Vlasniku hotela Jablanica 10 mjeseci zatvora za premlaćivanje radnice

Džafić hotel Jablanica

Vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić dobio je 10 mjeseci zatvora zbog premlaćivanja radnice Enise Klepo, zbog čega je u Jablanici održavan i prosvjed. 

Džafić je na zadnjem pretresu priznao krivnju, dok se na ročištu o izjašnjenju krivnje izjasnio da nije kriv. Prethodno je jedno ročište i odgođeno zbog njegove hospitalizacije, da bi danas na Općinskom sudu u Konjicu bio proglašen krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

"Nažalost oštećena nema pravo žalbe po našem zakonu o kaznenom postupku, ali od tužiteljstva očekujem obveznu žalbu na visinu izrečene sankcije ", kazala je za Hercegovina.info punomoćnica Enise Klepo Nada Dalipagić.

Amira Džafića optužnica je  teretila da je 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela "Jablanica" u Jablanici, u kojem se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionerka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke s direktoricom hotela, I. Dž., inače suprugom optuženika, u svezi isplate plaće, otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. optuženi Amir Džafić prišao recepciji, te odmah krenuo prema oštećenoj, tjerajući je iz zgrade.

Prema navodima optužnice, on ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurnuo prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i žrtvu udario šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti djelatnica hotela S.N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju okrivljenik odgurnuo te nastavio udarati i gurati oštećenu u smjeru hodnika prema bazenu.

“Nakon što je zatvorio vrata hodnika, nastavio ju je udarati, vičući na nju, nazivajući je pogrdnim riječima i govoreći joj da neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a zatim napustila prostor hotela i otišla u Jablanicu u Dom zdravlja, a zatim u SKB Mostar gdje je hospitalizirana. Tamo su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod spojnice lijevog oka te prijelom lijeve očne duplje bez pomaka”, navodi se u optužnici.

Našem portalu sve je nakon nemilog događanja ispričala i oštećena radnica: