PRVI JE DAN ŠKOLE "Volim svoj razred jer su moji prijatelji tu i zajedno ćemo učiti, smijati se..."

Prvi dan škole Ljubuški

Danas je u Ljubuškom kao i u većini škola u regiji prvi dan škole. Nakon nešto više od dva mjeseca odmora, učenici se s osmijehom na licima i školskim ruksacima prepunim nestrpljenja upućuju u svoje učionice. 

Nije tajna da mnogi od njih, a posebice oni koji po prvi puta u svom životu sjedaju u školske klupe, mogu osjećati i malu dozu treme zbog nepoznatog, ali zajedno s tim dolazi i znatiželja. 

Naša ekipa bila je u posjeti Osnovnoj školi Marka Marulića kako bi iz prve ruke vidjeli kako protječe prvi dan. 

"Jedva sam čekala da svane jutro kako bih se mogla obući i staviti školski ruksak na leđa. Nedostajala mi je škola jer mi je razred super”, rekla je Veronika Jelavić. 

Prvi dan škole Ljubuški

U hodniku smo sreli nestrpljivu Elu Medić i njezinu nasmijanu mamu Mateu. Kad smo je upitali kako se osjeća povodom prvog dana škole, Ela je izjavila: "Cijelo jutro sam uzbudena jer je prvi dan škole! Mama i tata su mi kupili novi ruksak i novu pernicu pa sam jedva čekala da ih počnem koristiti. Volim svoj razred jer su moji prijatelji tu, i zajedno ćemo učiti, smijati se”.

"Nisam mogla dočekati da krenem u školu danas. Drago mi je što napokon mogu vidjeti svoje prijatelje i učitelje”, Izjavila je Lana Marić. 

Prvi dan škole Ljubuški

Podsjetimo još jednom da će grad Ljubuški četvrti put zaredom svim učenicima osnovnih škola na na ovom području osigurati besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Prvi dan škole Ljubuški

Pri izlasku iz učionice, simpatični Mihael Bilić izjavio je: “Školski ruksak mi je baš težak, ali nadam se da će biti zanimljivih stvari za učenje. Jedva čekam tjelesni pa da se igram s prijateljima”.

Prvi dan škole Ljubuški

U 10 sati, također je održan i poseban program za učenike prvih razreda i njihove roditelje kako bi im se poželjela dobrodošlica. A nekoliko prigodnih riječi uputio je i sam ravnatelj škole. 

Stoga, dragi učenici poželite sebi i svima oko sebe mir u srcu, zdravlje, radost i blagoslov. Postavite si realne ciljeve, tražite svoje talente i brusite ih upornim radom. Uspjeh nikad ne dolazi preko noći, bez obzira što vam današnji svijet o tom govori”, poručio je učenicima ravnatelj Davorin Medić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.