Prva općina u BiH koja vraća restriktivne mjere zbog koronavirusa

Drvar
Ilustracija

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. kolovoza, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog stožera. Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u covid bolnicu u Mostaru.

"Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja sa razvijenim simptomima", rekla je zapovjednik Kriznog stožera Dušica Runić. Runić je navela da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18 sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječjim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovinama ograničeno do 20 sati.

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. "Kao načelnik općine i kao zapovjednik kriznog stožera apeliram da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žrtava, jer zdravlje je na prvom mjestu", istaknula je Runić.

Runić je dodala da će zaključci biti na snazi 15 dana. Ukoliko situacija bude pogoršana u narednim danima, Runić je navela da će Krizni stožer biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata, prenosi Srna.

Sjednici Kriznog stožera općine Drvar danas su prisustvovali županijski ministar zdravlja Vasilija Broćeta, direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Dijana Mamić, direktor Županijske bolnice 'Fra Mihovil Sučić' Ivan Cikojević i policijski komesar u HBŽ Ilija Jakić.