PRSKALO I VRLJIĆ ŽELE UKLANJANJE OBJEKTA Vlasnica trafike na Rondou prikupila preko 1.000 potpisa da ostane

Trafika Rondo

Na predstojećoj sjednici GV Mostara, a u sklopu odluke Rondo 2 događa se 'biti ili ne biti' za jednu mostarsku trafiku. 

Naime, sinovi graditelja tržnog na Rondou, koji je debelo pobjegao iz gabarita, traže uklanjanje trafike na kružnom toku, pod izlikom potrebe za zelenom površinom. 

U međuvremenu, vlasnica trafike, koja ovdje radi već 25 godina prikupila je preko tisuću potpisa običnih građana koji traže da trafika ostane. 

'Stanari' SPC Rondo su pak prikupili 12 potpisa ispod zahtjeva za izmjenu i dopunu provedbenog urbanističkog plana za područje od Biskupove glavice, Ulica kneza Branimira i Ulica Kralja Petra Krešimira IV do Partizanskog groblja. 

Trafika Rondo

„Poštovani, molimo vas da u bloku A u planu namjene površina ucrtate zelenu površinu sukladno grafičkom prikazu dostavljenog u privitku ovog dopisa. Mišljenja smo da je svaki kvadrat u bloku A neophodan zbog nedostatka zelenih površina“, navodi se u zahtjevu koji ide pred Gradsko vijeće, a gdje se potpisuju Dragan Vrljić i Toni Prskalo, uz ostalih 10 imena. 

Trafika na Rondou našla se predmetom rasprave i na sjednici gradskog vijeća još prije pola godine. Zanimljivo je kako je baš klub HDZ-a BiH tu trafiku označio problematičnom jer 'ugrožava sigurnost pješaka'. Tada je odlučeno da će kiosk ostati, no pola godine kasnije traži se njegovo uklanjanje zbog par kvadrata zelene površine i treba vidjeti stvarne razloge ove političke inicijative, budući da su potpisnici zahtjeva 'stanari' aktivni u vladajućoj stranci i temeljnom ogranku HDZ Rondo..

Osim odluke o trafici Rondo 2, među zanimljivijima je i svakako ona što se odnosi na Elektroprivredu HZ HB. Naime, gradonačelnik Kordić traži suglasnost vijeća da potpiše sporazum o rješavanju sporova između Grada Mostara i Javnog poduzeća 'Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne' d.d. Mostar, temeljem sporova oko naknade za korištenje hidroakumulacijskog objekta za proizvodnju električne energije u HE Mostar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.