PROTIV TRI OSOBE Potvrđena optužnica u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun

Muris Amila Džena Gadžun
Avaz

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Sarajevske županije protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić. Suad Rožajac optužen je za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi i kazneno djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, javlja Avaz.

Podsjećamo, djevojčica Džena Gadžun u studenom 2021. godine operirana je u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tijekom rutinske operacije došlo je do komplikacija te je ona prebačena na KCUS, gdje je nakon nekoliko dana, točnije 14. studenog, preminula.

Operaciju je izvodila doktorica Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad.

Doktor Suad Rožajac je dao anesteziju dvogodišnjoj djevojčici iz Kaknja koja je došla operirati očne kapke.

Amila Gadžun, majka djevojčice izjavila da je iznenađena nakon što je potvrđena optužnica protiv dviju doktorica i anesteziologa.

"Iznenađeni smo ovom potvrdom i ovo je jedan pozitivan šok. Mi, ako Bog da, dalje nastavljamo i mi ćemo se boriti. Ovo nam je dalo snage da se borimo i da znamo da se nismo uzalud borili i tražili pravdu", rekla je

Dodala je da njen suprug još ne zna za ovu informaciju, jer je na poslu te da će se čuti uskoro.

"Mi se nadamo da će pravda izaći na vidjelo i idemo tim putem. Tužiteljstvo je pokazalo ovaj put da je sve kako treba. Ja sam prošli put rekla, opravdali su ono što smo čekali dvije godine i nadam se da će Sud i naša ova država kazniti ih kako treba i da se nikome nikad ovo više ne ponovi, što nam i jest cilj ove borbe", rekla je Amila Gadžun za Avaz.