Prosvjetari ponovo izlaze na ulice u HNŽ-u?

"Iako je Vlada HNŽ-a odnijela odluku o isplati plaća za ožujak 2012. godine na isti način kako i do sada, po nekim našim saznanjima, neki u Vladi, usprkos spomenutoj odluci, zagovaraju njezino smanjenje.

Ako bi se to dogodilo, to smatramo čistom pljačkom koju nećemo dopustiti", navodi se u priopćenju sindikata, koji potpisuju predsjednici Sindikata osnovnog obrazovanja, osnovnih škola, srednjeg obrazovanja i srednjih škola HNŽ-a Omer Spaho, Slavko Lauš, Ejub Mujić i Josip Milić.   

 "Posebno smo povrijeđeni izjavom ministra financija Samira Hadžihuseinovića u kojoj nas, pored svakodnevnih vrijeđanja naziva i teroristima. Tražimo od njega javnu ispriku i poručujemo Vladi da ga pošalje na dodatnu edukaciju, kako bi naučio razgovarati s obrazovanim ljudima", dodaje se u priopćenju.

 "Po pokazateljima kojima raspolažemo, Vlada HNŽ-a uzela je sedam pozajmica u visini od 7 200 000 maraka. Ova se sredstva ne vraćaju namjerno kako bi se stvorila vještačka kriza i plodno tlo za traženje izlaza u smanjenju plaća.

 Također, po našim saznanjima, ova je Vlada zaposlila preko 40 novih radnika, iako nama tvrde da su zatekli viška preko 130 zaposlenika u ministarstvima", stoji u priopćenju sindikata, čiji predstavnici navode kako su i dalje spremni na pregovore jer imaju prijedlog rješenja.

FENA