FOTO  PROSVJED Dvije osobe uhićene zbog narušavanja javnog reda i mira

Uhićenje zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Na današnjem prosvjedu zdravstvenih djelatnika u Mostaru uhićene su dvije osobe, potvrdio je za hercegovina.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Marić je kazao da trenutačno može samo potvrditi da je dvojka uhićena zbog narušavanja javnog reda i mira. Naš novinar ispred Vlade javlja da je došlo do naguravanja među prosvjednicima, među kojima jedan od njih tvrdi da je udaren s leđa, bez ikakva razloga. Što je točno bilo trebala bi utvrditi policija. 

Inače, u vezi najavljenog štrajka Neovisnog sindikata uposlenika SKB-Mostar, Ministarstvo unutarnjih poslova upozorava da je policija dužna postupati sukladno odredbama Zakona o JRM, te odluci o "javnom okupljanju građana" lokalne samouprave, odnosno grada Mostara, a napominju da su lokacije predviđene za takva okupljanja SRC Kantarevac i plato Sjevernog logora.

"Mjesno i stvarno nadležna PU Mostar je pisanim putem upozorila organizatora prosvjeda da su dužni pridržavbati se odredba Zakona o JRM, Zakona o sigurnosti prometa na cestama BiH, kao i svih epidemioloških mjera naloženih naredbom Kriznog stožera ministarstva zdravstva FBiH", naveli su jutros u priopćenju.