PROSTITUCIJA U MOSTARU Druga Ukrajinka sporazumno priznala krivnju, i ide u zatvor godinu i mjesec dana

Prostitucija soba
Ilustracija

Ukrajinka Natalia Nachinkin (1989.) koja je optužena za navođenje na prostituciju mladih Ruskinja i Ukrajinki na području BiH, točnije Mostara i Banja Luke, sporazumno je priznala krivnju. Sporazumnim priznanjem, njoj je previđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela.

Sporazumnim priznanjem, Nachinkin je u potpunosti prihvatila odgovornost za kazneno djelo za koje je tereti Tužiteljstvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Ovaj predmet predstavlja dio opsežne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju s partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH ga je prihvatio te je optuženoj izrečena navedena kazna.