PROSLAVA BOŽIĆA U BETLEHEMU Tužna atmosfera u crkvi Rođenja Kristovog, bez ukrasa, u blizini bodljikava žica i krhotine

Kardinal Pizzaballa je prošao betlehemskim ulicama i pozdravljao prisutne vjernike.

Latinski patrijarh Jeruzalema kardinal Pierbattista Pizzaballa sudjelovao je u proslavi Božića u crkvi Rođenja Kristovog u Betlehemu na Zapadnoj obali, javlja Agencija Anadolija.

Latinski patrijarh Jeruzalema kardinal Pierbattista Pizzaballa sudjelovao je u proslavi

U blizini crkve Rođenja Kristovog, izgrađene na pećini u kojoj se, prema vjerovanju, rodio Isus Krist u Betlehemu, postavljena je bodljikava žica i krhotine koje simboliziraju uništenje u Gazi.

Sva božićna slavlja ograničena su zbog izraelsko-palestinskog sukoba. Zbog izraelskih napada na Gazu, ulice grada i jelka ispred crkve, ove godine nisu ukrašene i osvjetljene za Božić kao prethodnih godina.

Dok je dvorište crkve Rođenja Kristovog svake godine ispunjeno posjetiteljima, ove godine je gotovo prazno.

Jeruzalemski latinski patrijarh pozvao je kršćane da prepoznaju božićnu poruku ljubavi, mira i pomirenja u vremenu kada se čini da nasilje i mržnja prevladavaju u Svetoj zemlji i drugim dijelovima svijeta.

U vrijeme kada se čini da prevladavaju osjećaji nasilja, mržnje, podjele i osvete, pravo značenje Božića postaje važnije nego ikad, kazao je jeruzalemski latinski patrijarh u božićnoj videoporuci koja je objavljena u četvrtak.