PROŠLA SEZONA SKIJANJA, A IDE USKRS Čerkez bi sad zatvorio sve, pa i škole

Goran Čerkez
Screenshot

Ukoliko federalna Vlada potvrdi ono što predlaže Federalno ministarstvo zdravstva, u kojem prednjači Goran Čerkez, škole u Federaciji idu na online model nastave. Također, upravo kada je završena zimska sezona u Sarajevu i okolici, ugostiteljski objekti se preusmjeravaju na rad u baštama. Ujedno, bliži se i Uskrs, a mjere su se do sada pooštravale upravo pred katoličke blagdane, a popuštale pred neke druge. 

Zapadnohercegovačka županija srećom izuzeta je od konfuznih naredbi Gorana Čerkeza, te će kod njih nastava biti normalno nastavljena, budući da su mudro proglasili elementarnu nepogodu i sami uzeli pod kontrolu virus u svojoj županiji. 

Po stoti put valja podsjetiti da se prigodom prosvjedovanja tisuća antifašista u Sarajevu zbog mise za Bleiburg na Kaptolu upravo Goran Čerkez pravio nenadležan za tu problematiku, i taj dan mu se virus nije širio. Upućivao je medije na policiju, a igranje kola i najmasovnije okupljanje u BiH i igranje kozaračkog kola nije osudio. 

Federalno ministarstvo zdravstva donosilo je brojne nelogične naredbe i mjere, među njima da nema gledatelja na stadionu, a ima gostiju u kafićima, da jedan pozitivan igrač ne šalje sve suigrače u samoizolaciju, a jedan pozitivan učenik šalje cijeli razred u out. Isto se nastavlja očito i u narednim danima, budući da je udar preusmjeren ondje gdje bi najmanje trebao biti - na učenike i roditelje, koji će preuzeti posao učitelja, a nastaviti i svoj posao, što je praktično zapravo nemoguće, pa će trpjeti djeca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadalje, prije odluke o online nastavi federalci nisu postavljali pitanje imaju li školarci u Federaciji uopće tehničke mogućnosti za istu. Za podsjetiti je da sve svjetske organizacije poručuju da je nastava zadnje što se treba dirati, međutim Čerkez ima drugi plan. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.