Propao još jedan tender, nitko ne želi montirati respiratore Zlatne maline

Propao još jedan tender, nitko ne želi montirati respiratore Zlatne maline
Fena

Na novi tender Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) za montiranje - verifikaciju, servis i transport stotinu respiratora koji su nabavljeni posredovanjem tvrtke “Srebrena malina” iz Kine u BiH ponovo se nije prijavila nijedna tvrtka, saznaje Avaz.

To znači da je opet propao posao montaže i podjele, vrijedan 175.000 KM.

Tender je raspisan 23. rujna i radilo se o, kako ja navedeno, "pregovaračkom postupkom bez objave obavještenja". No, danas u 12 sati, istekao je rok za prijave, na koji se nije prijavila nijedna tvrtka.

Ovu informaciju potvrdio je za Avaz i Mustafa Kadribegović, v.d. direktora FUCZ-a.

Razlog za raspisivanje novog tendera jeste taj što se na prvobitni, koji je bio s obavještenjem, bila prijavila jedna firma, ali samo za verifikaciju.

Bez montaže, respiratori ne mogu biti podijeljeni medicinskim ustanovama. Oni već pet mjeseci stoje u skladištu jedne privatne tvrtke u Rajlovcu.

Inače, trakavica s podjelom respiratora traje mjesecima, još od travnja.

U nabavku uređaja plaćenih 10,5 milijuna KM uključilo se Tužiteljstvo BiH, a već mjesecima su pod istragom federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik „Srebrene maline“ Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak. U ovom predmetu ispitano je više od 30 svjedoka.