PRONAĐENI U POSUŠJU Dvojica Turaka u Mercedesu pokušala prokrijumčariti 13 stranih državljana

Granična policija krijumčarenje osoba Posušje
Ilustracija/GP BiH

U Posušju su jučer uhićena dva državljanina Turske zbog pokušaja krijumčarenja migranata, među kojima je bilo i maloljetnih osoba.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 23. kolovoza 2023. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 13 stranih državljana. 

Naime, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočena je grupa ljudi koja se kreće u graničnom pojasu na području Posušja. Pregledom terena, zajednička ophodnja pripadnika Granične policije BiH i Postrojbe granične policije Imotski Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pronašla je u šumovitom dijelu dvojicu državljana Sirije i 11 državljana Republike Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, priopćeno je iz Granične policije BiH.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Republike Turske, M. G. (1999.) i N. B. (1974.), koji su strane državljane krijumčarili u iznajmljenim dvama vozilima Mercedes, nacionalnih oznaka BiH.  

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem su nalogu osumnjičeni državljani Turske lišeni slobode i u tijeku dana, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba, bit će predani Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. Također, izvršen je pretres vozila i osoba pri čemu su privremeno oduzeti novac i drugi dokazni materijali.  

Krijumčareni strani državljani su ispitani u svojstvu svjedoka i daljnji rad nad njima nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.