PROMJENA VREMENA Stižu kiša i zahlađenje

Golubovi
hercegovina.info

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva lokalno u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak u zapadnim i središnjim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje i do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U petak se prijepodne prognozira pretežno oblačno sa kišom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 27 do 30°C, javlja Federalni hidometeorološki zavod.