Prometovanje otežano i usporeno zbog snijega, poledice, magle i odrona

snijeg vožnja
Izdvajamo magistralne -Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo, Kamensko-Livno-Šuica, Sarajevo-Olovo-Kladanj (Nišići i Karaula), Drvar-Bosansko Grahovo-Kazanci, Sarajevo-Trnovo (Rogoj), Rama-Gornji Vakuf (Makljen), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Ustikolina-Goražde, kao i šire područje Romanije.Otežano je i prometovanje na A-1 Zenica-Tarčin.

Skreće se pažnja na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima.Cestovne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su sve ceste prohodne.

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima.Upozoravaju se vozači i na učestale odrone te se savjetuje opreznija vožnja.

Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme.Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog aktualnih radova na području Hrvatske, tijekom dana usporeno se prometuje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.