PROMET BIO OBUSTAVLJEN Vlak iskočio iz tračnica u Čapljini, a potom između Konjica i Bradine

Talgo vlak Čapljina
Ilustracija/Hercegovina.info

Prije nekoliko dana, točnije 23. siječnja oko 19 sati i 45 minuta na stanici Čapljina iskočila je Talgo garnitura (tri vagona iste kompozicije), prilikom uvlačenja u slijepi kolosijek gdje se obično ta garnitura i ostavlja preko noći, saznaje Avaz.

Dan poslije, prema saznanjima Avaza, poslan je pomoćni vlak iz stanice Rajlovac da podigne garnituru, ali kako ne bude uvijek kako se planira i da se zataškaju izvanredni događaji, spomenuti pomoćni vlak iskače između Konjica i Bradine zbog čega dolazi do potpune obustave željezničkog prometa više od 24 sata.

''Upozorenja strojovođa gdje postoje pisani tragovi od prije godinu dana, nadležne službe su ignorirale i pod svaku cijenu iste koji su pisali pokušavaju degradirati za što postoje mnogi pisani dokazi. Ovo je drugi slučaj u kratkom vremenskom razdoblju gdje spomenuti pomoćni vlak iskače prvenstveno zbog katastrofalno loše pruge na koje nadležni ne obraćaju pažnju.

Strojovođe koje svakodnevno voze ovom dionicom pruge svjedoci su katastrofalnog stanja i još katastrofalnijeg odnosa uprave prema svojim zaposlenicima kojima svakodnevno život visi o koncu'', kaže izvor Avaza iz Željeznica FBiH.