PROLJETNI UGOĐAJ Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Mostar, sunce, šetnja
Ilustracija

Nakon dužeg razdoblja s kišom, pred nama je stabilizacija vremena i niz suhih dana bez padalina.

Proljetni ugođaj

Uz dominaciju prostrane anticiklone, narednih dana bez padalina uz pretežno sunčano vrijeme. Uz porast temperatura zraka uspostavit će se temperaturna inverzija s kojom kotline i nizine Bosne idu pod lokalno dugotrajne magle. Jedino u područjima s maglom hladnije, dok će osunčani krajevi imati pravi proljetni ugođaj narednih dana, piše BHMeteo.

Ovakav tip vremena obilježit će sutrašnji dan i prvi dio narednog tjedna. U drugom dijelu narednog tjedna utjecaj anticiklone nakratko mogu remetiti kratkotrajne i brzinske hladne fronte sa sjevera koje će donositi prolazna naoblačenja i malo padalina.

Uz dominaciju dubokih ciklona s Atlantika i zonalna strujanja preko Europe, trenutno bez naznaka za dolazak prave zime u naše krajeve.

Temperatura do 16 stupnjeva

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u ponedjeljak, 18. 12. 2023. godine, prevladavat će pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stupnjeva.

U utorak, 19. 12. 2023., također će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

U srijedu, 20. 12. 2023., u jutarnjim satima nešto manje oblačnosti, po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Tijekom dana, postupno naoblačenje i kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stupnjeva.