PROGNOZE Sredinom narednog tjedna stiže promjena vremena, ali i ne tako veliki pad temperature

Sunce oblaci i vedrina
Hercegovina.info

Meteorolozi za ponedjeljak, 31.7.2023. predviđaju u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u poslijepodnevnim satima. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti i magle. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U utorak, 1. kolovoza, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa sjeverozapada koje će uvjetovati padaline tijekom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U srijedu, 2.8.2023., u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje se pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak, 3. kolovoza u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C, navodi se iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.