PROGNOZA VREMENA Narednih dana jutra svježa, a danju i dalje toplo

PROGNOZA VREMENA Narednih dana jutra svježa, a danju i dalje toplo
Hercegovina.info

U ponedjeljak, 6.9., u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U utorak, 7. rujna, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U srijedu, 8.9., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.