PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje do vikenda?

PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje do vikenda?
hercegovina.info

U Bosni i Hercegovioni u srijedu, četvrtak i petak očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u srijedu se u središnjim i istočnim područjima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno.

U ostatku dana postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji. Tijekom poslijepodneva u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje i u višim djelovima Hercegovine se očekuju padaline. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stupnjeva.

U četvrtak, umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima naoblačenje, što u Hercegovini, jugozapadnim i ponegdje u sjevernim područjima može uvjetovati kišu. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stupnjeva.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima s kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tijekom dana, u većem dijelu zemlje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje u sjevernim područjima i s pojačanim vjetrom. Intenzivnije padaline uglavnom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Temperatura zraka uglavnom izmedju 10 i 16, na jugu do 21 stupnja.