PROGNOZA Božić u Hercegovini uz obilnu kišu, a u subotu stiže pravo zahlađenje i snijeg

Kiša Mostar
Hercegovina.info

Badnji dan i Božić u Hercegovini bit će relativno topli, a sam dan Božića sa sobom donosi obilniju kišu. Pravo zahlađenje stiže u subotu, kaže nam meteorolog prof. Zoran Zadro.

"Sutra ćemo imati promjenjivo i relativno toplo vrijeme, ali i veći dio Božića kada će pasti vjerojatno obilnija kiša. Temperature za Badnjak i Božić tople za ovaj dio godine. Jutarnje će biti između 9 i 10, dok će dnevne iznositi između 13 ili 14 stupnjeva", ističe prof. Zadro.

"Pravo zahlađenje nam stiže u noći s petka na subotu. Snježna granica će se tijekom subote spustiti na nekih 500 metara nadmorske visine oko Mostara. Imat ćemo promjenjivo, ali pravo zimsko vrijeme. Temperatura će pasti za 10 do 15 stupnjeva u odnosu na sam dan Božića", dodaje mostarski meteorolog.

Zahlađenje donosi snijeg.

"Što se tiče snijega u Hercegovini bi on moglo pasti sjevernom djelu, u Rami, ali i u zapadnom dijelu Hercegovine u Posušju. To su neke granice na 600 metara nadmorske visine. Što se tiče gorja, Blidinja i Kupresa, past će obilniji snijeg. Tu možemo govoriti o 15 do 30 centimetara snježnog pokrivača", zaključio je prof. Zoran Zadro.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.