PRODUŽENI VIKEND Velike prometne gužve na ulazu u Mostar. Kolona je i iz Sarajeva prema jugu

Promet gužva autocesta Tarčin
Viber grupe

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, priopćeno je iz Auto moto saveza u Bosni i Hercegovini (AMS u BiH).

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-6 Grude - Ljubuški (Prispa), ulaz u Stolac, Stolac na raskrižju M-6 i R-427, Žegulja - Ljubinje,
- M-17 Jablanica - Mostar (Donja Jablanica),
- M-18 Semizovac - Olovo (Čevljanovići - Nišići),
- R-428 Ravno - raskrižje M-6 (Ljubinje - Trebinje).

Iz BiHAMK-a navode da se zbog pojačanog prometa vozila od Sarajeva prema jugu, formira se kolona već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, zbog čega policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin. U koloni se vozi i magistralnom cestom Tarčin-Konjic-Jablanica. I dalje tijekom dana očekuje se pojačan promet vozila kako na cestama u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima.

Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista. Duža zadržavanja su zabilježena i na graničnim prijelazima u Hercegovini, odnosno na prijelazima Doljani, Bijača i Gabela Polje.

Čitatelji javljaju kako su trenutno zabilježene velike gužve cijelom dužinom ceste od Sarajeva do Mostara. Čitatelji navode i kako se od Sarajeva do Konjica autom putuje i više od dva sata. Na sjevernom ulazu u Mostaru su zabilježene kolone vozila, te se vozači pozivaju na dodatan oprez.