Produžen 'lockdown' u Sarajevu

Sarajevo misa bleiburg
hercegovina.info

Vlada Županije Sarajevo danas je prihvatila prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva o produženju trenutnih restriktivnih mjera do 12. travnja.

Ministar zdravstva Haris Vranić najavio je na sjednici Skupštine ŽS da će predložiti da postojeće mjere budu produžene još sedam dana.

“Ministar Haris Vranić je predložio produženje mjera, mi smo podržali njegovu odluku, a ostalo je bilo na Vladi Županije Sarajevo”,  kazala je za Faktor prof. dr. Aida Pilav, koja je član Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dodavši da imaju redovne online sjednice.

Podsjetimo, prema postojećim mjerama, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, javnim bazenima i kupalištima, teretanama, fitness i spa centrima.

Zabranjeno je održavanje sportskih rekreativnih treninga i aktivnosti u zatvorenom prostoru, uz izuzetak profesionalnih sportskih klubova i održavanje profesionalnih sportskih natjecanja, bez prisustva publike

I dalje je na snazi zabana kretanje u periodu od 21 do pet sati ujutro.

Iz zabrane kretanja u ŽS-u izuzeti su svi zaposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području ŽS, zaposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Zaposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID , zaposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u razdoblju od 21:00 uvečer pa do 05:00 sati ujutro narednog dana, javlja N1.