Probudite se! Presudi šestorici iz Herceg Bosne kumovali su i hrvatski političari!

...događaj pa je prilično teško biti svjestan aktualnih značenja i razabrati dalekosežnost tih događaja za hrvatski narod i za Hrvatsku.

piše Josip Miklenić/Glas Koncila

Štoviše u hrvatskom društvu postoje snage koje upravo žele da važnost tih događanja ne bude prepoznata pa da se može bez većih rizika od raskrinkavanja nastaviti bezobzirnim i agresivnim manipulacijama. Svi ti važni događaji posljednjih svibanjskih dana i nečasni udjeli političara u tim događajima - koliko god to s obzirom na interpretiranja glavne struje javnoga mnijenja bilo paradoksalno - u biti su iznimno pozitivni i doprinos su procesu oslobađanja hrvatskoga društva i pobjedi općega dobra u njemu.

Važni događaji posljednjih svibanjskih dana i nečasni udjeli političara u tim događajima - koliko god to s obzirom na interpretiranja glavne struje javnoga mnijenja bilo paradoksalno - u biti su iznimno pozitivni i doprinos su procesu oslobađanja hrvatskoga društva i pobjedi općega dobra u njemu.
Izniman uspjeh Građanske inicijative »U ime obitelji« koja je - kako je objavila - prikupila više od 710.000 potpisa građana koji žele referendum da bi se ustavno zaštitio brak kao zajednica jedne žene i jednoga muškarca, neizmjerno je važniji čak od samoga referenduma. Naime, u samo dva tjedna tako velik broj hrvatskih građana, različitih vjerskih i svjetonazorskih pripadnosti, očitovao je da sve dosadašnje manipulacije nisu uspjele većini izbrisati povjerenje u svoj zdravi razum ni izvorno razumijevanje ljudske naravi, lišeno svih oblika instrumentalizacije i ideologizacije. Još više, tako velik broj hrvatskih građana očitovao je svoje osobno oslobođenje iz straha koji im je na različite načine, često i vrlo suptilne i mnogima neprepoznatljive, bio nametan desetljećima te su dali svoj potpis i osobne podatke, premda su svjesni, ili možda baš zato što to nije po volji većine političara, osobito sada vladajućih, da se to izravno suprotstavlja nametanjima glavne struje javnoga mnijenja.

To oslobađanje, koje predstavlja rađanje novoga društva u Hrvatskoj i koje je očiti nastavak i produbljivanje oslobađanja koje u hrvatskom narodu započelo pravednom oslobađajućom presudom Haškoga suda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, već sada donosi veće plodove negoli je itko mogao zamisliti. Premda je sve učinjeno da pobjeda istine i pravde nad sramotnom smišljenom političkom optužnicom protiv Hrvatske bude pokopana, ignorirana, gurnuta u zaborav, velik dio hrvatskih građana očitovao je da ne nasjeda tim manipulacijama, da pamti, da je svjestan što mu se spremalo, te da, što je najvažnije, istina i pravda ipak pobjeđuje te se za istinu i pravdu valja još intenzivnije zauzimati. Ta nova svijest u velikom dijelu hrvatskog naroda, to nezaustavljivo rađanje novoga hrvatskog društva počelo je kidati smišljene zavjese obmana i natjeralo mnoge političare u defenzivu. Skidanjem zavjesa obmana počelo se jasnije očitovati pravo, totalitarno lice mnogih vodećih političara i oni to više ne mogu sprečavati. Obračun nekih od političara s Ustavnim sudom, koji je jednoglasnom odlukom na oba poteza Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta raskrinkao njihovo političko nasilje, nije očitovanje samo njihove elementarne političke nekulture nego i njihove totalitarnosti baštinjene iz komunizma. Tvrdnje da će tek većina u Saboru odlučivati o eventualnoj promjeni ustava neovisno o rezultatu referenduma o braku, revolucionarno je najavljivanje rušenja hrvatskoga ustavno-pravnoga poretka i još jedno očitovanje žive boljševičke svijesti. Da nije bilo skupljanja potpisa, to ne bi postalo tako očito najširim krugovima hrvatskoga društva i svi potezi u vezi s neformalno zatraženim referendumom, a dosadašnji su katastrofalni za demokraciju, bit će izvrstan test demokratičnosti i bit će izvrsno sredstvo buđenja još širih krugova hrvatskoga društva.

Također posljednje dvije nepravomoćne presude Haškoga suda važan su doprinos buđenju hrvatskih građana jer te presude također iznimno snažno raskrinkavaju političare u Hrvatskoj i njihov doprinos da je po tim prvostupanjskim presudama u svim ratovima koji su vođeni na teritoriju bivše savezne države, a ponajviše u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini - agresor jedino Hrvatska! Taj potpuno lažni, netočni prikaz stvarnih događanja - usprkos činjenici da je Hrvatska bila bez vojske, a ostala je i bez oružja za rezerviste koje su komunisti predali JNA (a ima još mnogo drugih činjenica) - nikada se ne bi na Haškom sudu dogodio bez »kumovanja« nekih političara iz Hrvatske, i to je neizbrisiv i nezaustavljiv razlog za daljnje buđenje hrvatskih građana. Već i formalna gotovo apsolutna nezainteresiranost službene politike u Hrvatskoj za optužnicu protiv šestorice Hrvata, koja je bila neraskidivi dio optužbe i protiv hrvatskoga državnoga vrha, očituje ne samo upletenost važnih političara iz Hrvatske nego i njihovu potrebu i doprinos da se Hrvatskoj nanese pravna i moralna, a u konačnici vjerojatno i materijalna šteta. Većina hrvatskih građana ne može, i ne smije, tek tako priječi preko te činjenice, već je, uz duboko žaljenje za svaku nevinu žrtvu koja je pala od hrvatske ruke, dužna prisiliti političare na vlasti da učine što više te uz pomoć zemalja partnera i obranâ osuđene šestorice da se postigne takva drugostupanjska presuda koja će izbrisati sadašnji apsurd o Hrvatskoj kao jedinom agresoru u bivšoj saveznoj državi. A taj apsurd - koji neki već koriste za žestoku antihrvatsku kampanju i žestoko razaranje hrvatskih nacionalnih interesa - dogodio se u pravo vrijeme, u vrijeme sve snažnijeg buđenja dobronamjerne i demokratski orijentirane većine, i što će antihrvatska propaganda biti jača, to će se više ubrzavati osvješćivanje sve širih krugova. Proces oslobođenja baš uz takve poteze političara i glavne struje javnoga mnijenja u Hrvatskoj nitko više ne može zaustaviti.