PROBLEMI S PARKINGOM U BANJOJ LUCI Građani i policija na ulici, parking poskupio, a sve manje ga ima

Banjaluka,građani,policija,parking,poskupljenje
SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Današnjoj deložaciji na parkingu kod Stare autobuske stanice u centru Banje Luke prisustvuje veliki broj pripadnika MUP-a RS i Sudske policije.

Naime, policija je spriječila kolonu Banjolučana koji su pokušali prošetati parkingom, a gradonačelnik Banje Luke razgovara s policijom dok pokušava riješiti problem.

"Uzimaju pola grada pred mojim očima, kriminal je ovdje legaliziran. Želimo sačuvati Vidovdansku, Muzej i spomenik, a ne da damo 12 milijuna KM", rekao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, komentirajući pokušaj uvođenja tvrtke "Autoprevoz" u vlasništvo nad parkingom na prostoru bivše Stari autobusni kolodvor u centru grada.

Iz “Autoprevoza” su kazali da za ovaj prostor traže naknadu od 12 milijuna KM, na što je Stanivuković odgovorio da to ne vrijedi toliko.

Zemljište je dodijeljeno temeljem presude, a posljednju deložaciju prekinuli su okupljeni koji su došli i na parkiralište kako bi spriječili deložaciju.

Sudska policija pitala je gradonačelnika Banje Luke zašto nije uklonio reklamne panoe, natpise i javni WC kako bi se izvršila deložacija.

Podsjećamo, spor između Autoprevoza i Grada traje već 18 godina, a nedavno je dobio i sudski epilog, piše Srpskainfo.com.

S druge strane, Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, zajedno s vijećnicima SNSD-a u Skupštini grada, suradnicima i građanima sutra će u 11.55 sati blokirati promet kod Gradske uprave.

“Zbog nezakonitog poskupljenja parkinga u Banjoj Luci bit će blokiran promet”, najavljeno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Grad Banja Luka od danas kreće s "prilagođavanjem parking zona u gradu", što će u konačnici dovesti do poskupljenja parkinga.

Nakon skoro tri sata drame na parkingu kod Stare autobuske stanice odgođena je deložacija u kojoj je "Autoprevoz" trebao preuzeti ovo zemljište.