PROBLEMI Do daljnjeg nemoguće registrirati vozilo u BiH

PROBLEMI Do daljnjeg nemoguće registrirati vozilo u BiH
Ilustracija

Zbog problema u isporuci Potvrde o vlasništvu vozila i obrasca Potvrde o registraciji (prometne dozvole) u narednih nekoliko dana neće biti moguće registrirati sva vozila na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), odnosno na području cijele Bosne i Hercegovine, navodi se u obavijesti iz MUP-a ŽZH.  

Naime, trenutno se može izvršiti samo produženje prometnih dozvola kod korisnika koji u obrascu Potvrde o registraciji imaju praznu rubriku za upisivanje datuma. 

Do navedene situacije je došlo zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine nije izvršeno u očekivanom roku dostavljanje obrasca Potvrde o vlasništvu vozila i obrasca Potvrde o registraciji od strane odabranog ponuđača u provedenom postupku javne nabave s kojim Agencija ima potpisan Okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca, te ih ista nije mogla proslijediti MUP-ovima.

"U nadi da će problem biti riješen u što kraćem razdoblju, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, korisnike pozivamo na strpljenje i razumijevanje", priopćeno je iz MUP-a ŽZH.