Prlića će imenovati do kraja mjeseca!?

Stipe Prlić

Čekalo se dugo

Sam Prlić je za Dnevni list kazao kako cijela procedura oko imenovanja još uvijek nije završena, kazavši kako odluka Vlade kojim je potvrđen rezultata natječaja na koji se jedini javio, predstavlja tek jedan korak u proceduri.

S druge strane, predsjednik Nadzornog odbora Žarko Pušić misli kako će se nakon sjednice Skupštine društva, koja je zakazana za 11. studenoga, odlučiti i o sazivanju sjednice Nadzornoga odbora, na kojem bi se konačno završila trakavica oko nepostojanja vodstva ove kompanije. Iako nije mogao kazati točan datum, potvrdio je kako se nakon sjednice Skupštine društva može pristupiti sazivanju sjednice Nadzornog odbora, te da će se ona vjerojatno održati još u ovom mjesecu. 

On misli kako se izgubilo dosta vremena, što nije dobro za poslovanje HT-a, a podsjetio je i kako se mišljenje Vlade o rezultatima natječaja čekalo čak šest mjeseci.

''Vlada je kao većinski vlasnik dala svoje mišljenje te je sada vrijeme da se okonča ova procedura'', kazao je Pušić.

Protivnici u Nadzornom odboru

Ipak, treba uzeti u obzir i činjenicu da u Nadzornom odboru sjede ljudi koje je imenovao HDZ-a BiH, a koji se od početka protivio Prlićevom novom imenovanju. Stoga postoji realna mogućnost da se oni ponovno usprotive imenovanju Stipe Prlića na mjesto čelnog čovjeka ove kompanije, čime bi se procedura oko njegovog izbora dodatno odužila.

Ipak, sugovornici Dnevnog lista misle kako cijeli posao mora biti urađen maksimalno odgovorno, odnosno sukladno zakonskim procedurama. To bi značilo da se Prlić treba podržati ukoliko se želi podržati i mišljenje većinskog vlasnika, a to je Vlada Federacije.