PRIZNAO KRIVNJU Zaposlenik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP BiH) sam sebi krivotvorio dokumente da digne kredit

Zatvor hodnik
Ilustracija

Optuženi Jasmin Buljugić (1966.), zaposlenik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP BiH) sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi je provedenim disciplinskim postupkom udaljen iz državne službe, a proglašen je krivim za počinjeno kazneno djelo - krivotvorenje službene isprave.

Optuženi je priznao krivnju da je, kao zaposlenik SIP-a BiH, raspoređen na radno mjesto viši stručni suradnik za financijske poslove, iskoristivši položaj radnog mjesta na kojem se nalazio u službene isprave SIP-a unio neistinite podatke, na način da je krivotvorio platne liste o visini osobnih primanja na svoje ime, te iste ovjerio svojim potpisom i službenim pečetom SIP-a i dostavio banci uz zahtjev za odobrenje kredita.

Nakon razmatranja Sporazum je prihvatio Sud BiH, te je optuženom izrečena spomenuta kazna, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.