PRIZNAO KRIVNJU Udario je vozilom djelatnike SIPA-e i ide pola godine u zatvor

Tužiteljstvo BiH
Anadolija

Optuženi Nedim Bukvić (1986) sporazumno je priznao krivnju za napad na službene osobe, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na  kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

Proglašen je krivim za kazneno djelo - napad na službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili uhićenje počinitelja kaznenih djela iz člana 241b. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Optuženi je priznao krivnju da se, dana 21.12.2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u općini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdane naredbe policijskih službenika SIPA-e, priopćilo je državno Tužiteljstvo. 

Policijski službenici su tom prilikom bili angažirani na poslovima uhićenja počinitelja kaznenih djela sa zadatkom uhićenja i navedenog Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke ozlijede. Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna.