Privremeno se ukidaju noćne obustave prometa kroz tunel Crnaja

Tunel Crnaja cesta promet
hercegovina.info

Od danas (24.4.) u tunelu Crnaja, na magistralnoj cesti Konjic - Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava prometa. Kroz tunel se prometuje jednom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, 25.4. u vremenu od 19 do 6 sati, za promet će biti zatvorena dionica autoceste A-1 Sarajevo sjever - Butile (u smjeru Sarajevo sjever - Butile).

Na dionici autoceste A-1 Visoko - Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnoj cesti Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Donji Vakuf - Travnik (Komar), Žepče - Zenica (Golubinja), Ripač - Dubovsko, Bosanski Šamac - Orašje (dionica Grebnice - Bazik), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom kolničkom trakom.

Na cesti Rudo - granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h, navodi se iz BiHAMK-a. Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.