PRIVREMENI ŠOK Mnoge je iznenadila snježna Cvjetnica, no idućih dana očekujte normalne temperature

Prozor Rama Snijeg
hercegovina.info

Snijeg u višim područjima, a susnježica i kiša u nižim danas prevladavaju u većem dijelu zemlje. Bilježe se i minusi i niske temperature praćene burom. I dok je mnoge iznenadio snijeg na Cvjetnicu, narednih dana temperatura se vraća u normalne okvire. 

U ponedjeljak, 11.04.2022., u Hercegovini pretežno sunčano, u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C.

U utorak, 12.04.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu, 13.04.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.