Pripremite se za novi snijeg, sljedećih dana bit će još hladnije

zima, snijeg, nevrijeme, snijeg, vremenska prognoza, vremenske neprilike, zima, smrzavanje, BIH, snijeg, BIH, zima, snijeg, zima, polarna zima, snijeg, oluja, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, snijeg, snijeg, gss, upozorenje, crveno upozorenje, hladnoća, Rekordna hladnoća, narančasti meteoalarm, BIH, meteo alarm, Hercegovina
"Ovaj put je kriva geometrija. Imamo dva vrtloga koji se vrte i donose što donose, jedan je ciklon, na sjeveru imamo anticiklon, a s ruske ploče stižu minusi tako da će i sljedećih dana biti još hladnije", komentirao je Majstorović.

Dodao je i kako će po tri, četiri stupnja u idućim danima biti hladnije u odnosu na danas, kao i da se dodatno može očekivati početkom sljedećeg tjedna u kotlinama temperaturna verzija koja će donijeti nekoliko minusa više.

Kazao je i kako je olujni vjetar posljedica anticiklona.

"Zadnjih godina traje trend toplijih zima tako da su i ljetne temperature veće. Najviše se grije ljeto i zima, manje proljeće i jesen, tako da su sve prisutnije te oscijalacije", dodao je meteorolog Majstorović za N1.

O tome do kada će biti niske temperature je kazao: "Do utorka, srijede ćemo se smrzavati, a u kotlinama može ostati duže ukoliko dođe do formiranja ledenog jezera. Bit će magle i zagađenja ali nadajmo se da će ta strujanja biti dovoljno jaka da to rastjeraju".

Istaknuo je i kako je donesena prognoza za regiju Jugoistočne Europe za zimu.

"Prema toj prognozi, zima će biti prosječna s prosječnim zimskim temperaturama. U granicama je prosjeka, ali i malo toplija kad je u pitanju jug. Bit će hladnijih i toplijih epizoda i vrijeme ostaje dosta promjenjivo. Krajem sljedećeg tjedna i u veljači slijedi novi snježni val, a svakih četiri, pet dana će nastupiti promjena vremena i treba biti oprezan", kazao je.

O tome hoće li biti velikog snijega je rekao: "Činjenica je da će biti dosta hladno, bit će snježnih nanosa i treba pratiti situaciju i reagirati na vrijeme".