FOTO  Pripravnički angažman za 11 osoba s invaliditetom

projekt POWER

Jedanaest osoba s invaliditetom iz Bosne i Hercegovine, početkom ove godine započeti će svoj pripravnički angažman, nakon što su u Mostaru i Sarajevu 18. i 19. prosinca prošle godine potpisali ugovore o suradnji s predstavnicima jedanaest poduzeća, ustanova i organizacija. Suradnja je omogućena u okviru projekta "POWER" koji financira Europska unija, a implementira Caritas Bosne i Hercegovine.
Svoj pripravnički staž, u trajanju od jedne godine, pripravnici će obavljati u poduzeću ALFA THERM, Ustanovi „Dječji vrtići" Mostar, Domu za stare i iznemogle „Betanija" iz Čapljine, Logoviti, u poduzeću DI & Dž iz Mostara, zatim na Univerzitetu u Sarajevu, Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije, Udruženju amputiraca Istočno Sarajeva, u organizaciji Youth for Peace, udruzi ProReha i u pučkoj kuhinji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Arena Sport Centar iz Mostara, također je sudionik projekta Power. U ime Arene ugovor s prvostupnikom novinarstva Tomislavom Lončarom potpisao je Ivica Džidić. Posao koji bi trebao obavljati Tomislav Lončar sastoji se od novinarskih zadataka za potrebe firme, komunikacija s klijentima svih vrsta, vođenje maila i društvenih mreža kao što su Facebook i Instagram, kao i obavještavanje javnosti o događajima u Areni.
"Prezadovoljan sam što sam dobio priliku steći iskustvo, učiti i napredovati u tome što želim raditi, tako da imam same riječi hvale za ovaj projekt i želim se zahvaliti svima u Areni jer bez firmi koje su željele dati priliku pripravnicima projekta ne bi ni bilo.", kazao je Tomislav Lončar.

Pripravnički angažman podrazumijeva kratkoročnu priliku osobama s invaliditetom za razvijanje profesionalnih vještina, stjecanje radnog iskustva i razumijevanje radnih zadataka. Pripravnici su osobe s invaliditetom, s najmanje 50 % invaliditeta, do 35 godina starosti i koje nemaju radno iskustvo, odnosno evidentirane su u službama za zapošljavanje kao nezaposlene osobe.

Autor: Franka Ipša