PRIORITETNO Nevenko Herceg zaposlio kćerku Davora Čordaša za tajnicu predsjednika Vlade HNŽ

Davor Čordaš

Premijer na odlasku Nevenko Herceg u studenom prošle godine primio je na radno mjesto referent-tehnički tajnik u Uredu predsjednika Vlade HNŽ kćerku Davora Čordaša, dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH), te bivšeg potpredsjednika Republike Srpske i ministra za izbjeglice i raseljene osobe.

Ostali prijavljeni na javni poziv dobili su u studenom prošle godine obavijest da je na spomenuto radno mjesto primljena Eva Marija Čordaš iz Mostara, sa završenom SSS – IV stupanj stručne spreme, a koja „ispunjava uvjete iz objavljenog Javnog oglasa, a poziva se i na pravo prioritetnog zapošljavanje pod jednakim uvjetima temeljem Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njhovih obitelji u HNŽ“.

Na to radno mjesto bilo je više prijavljenih osoba, neke su se i žalile zbog nemogućosti uvida u dokumentaciju Čordaševe, no nije im pilo vode. Čordaš inače ima šestero djece, obitelj mu žive u Mostaru, a on na relaciji Mostar – Banja Luka, gdje godinama obnaša razne dužnosti. 

Zapošljavanje i dobivanje poticaja po babi, stričevima, prijateljima i ostalima u Vladi HNŽ nije bilo iznimka, te su i novčane poticaje dobivali bliski premijeru i nekim ministrima. 

Inače, danas je rok trajanja natječaja Vlade za prijem tajnika Vlade HNŽ-a, koji neposredno rukovodi Stručnom službom Vlade. Bit će zanimljivo vidjeti tko je dobio povjerenje stranke za to mjesto. Bh. javnost uvijek pred sobom ima hipotetičko pitanje. Kako je zapravo moguće da su djeca domaćih političara na natječajima za državni posao uvijek najbolji kandidati.