PRIJETNJA SIGURNOSTI Odvjetniku Radovana Karadžića zabranjen ulazak u BiH, on kaže da je ponosan

Goran Petronijević, ulazak u BiH, radovan karadžić, Granična policije BiH
RSE

Odvjetniku Goranu Petronijeviću danas nije dozovoljen ulazak u BiH, jer, navedeno je u rješenju, predstavlja prijetnju sigurnosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH, prenosi Srna.

Petronijeviću je zabranjen ulazak u BiH na graničnom prijelazu u Zvorniku.

Bio je dio odvjetničkog tima Radovana Karadžića, bio je jedan od organizatora anti-NATO prosvjeda u Nišu, a također Petronijević je bio odvjetnik Bratislava Dikića, bivšeg zapovjednika Žandarmerije Srbije optuženog da je pokušao izvršiti državni udar u Crnoj Gori, a kojem je jučer zabranjen ulazak u BiH. 

Odluku je za Insider komentirao sam Petronijević.

“Mislim da su nabrojali sve stavke – sigurnost države, javni poredak, pravda. Nisam znao da sam tako opasan, malo sam i ponosan”, rekao je.

“Negdje sam i pomišljao na ovo, uzimajući u obzir ostale slučajeve. Očigledno je taj spisak dugačak ili to rade ad hoc, jer gledajući i ovo moje rješenje, ali i ostala, vidim da su sve potpisali Bošnjaci. Imajući u vidu sve moje aktivnosti u posljednje vrijeme, pogotovo promociju ovih nalaza ‘komisija za Sarajevo i Srebrenicu’, jer sam s gospodinom Greifom, generalom Mayerom govorio na mnogim tribinama i mislim da se to najprije odnosi na to”, zaključio je Petronijević.