Prijeteći puškom, oteo konobaricu u Livnu i provozao je do Hrvatske

I potom od istražnog suca pušten da se brani sa slobode.

Kako se doznaje, sve je počelo u četvrtak oko 23 sata, kad je Jukić, podrijetlom iz BiH, došao u kafić Čaić u istoimenom mjestu kod Livna, i tražio od Selme da pođe s njim. Kad je ona to odbila, Jukić je otišao, da bi se sat kasnije vratio naoružan puškom, iz kafića otjerao vlasnika Antu Lovrića i jednog gosta koji se tu zatekao, a potom nesretnu konobaricu ukrcao u svoj Audi i odvezao se.

Neka dva sata kasnije, granična policija BiH na prijelazu Kamensko iznad Trilja je izvijestila hrvatske kolege da obrate pažnju ako ugledaju Jukićev audi, no nisu računali na propusnost nekih drugih graničnih prijelaza. Naime, Jukić je sa svojom zarobljenicom već bio prešao granicu na Bilom Brigu kod sinjskog sela Gljev.

Kako je kasnije utvrđeno u obradi, Selma Delić je od svog otmičara više puta tražila da je vrati kući, pa se on na kraju ipak okrenuo, ali je usput u selu Velić kod Trilja iz automobila bacio pušku. Na povratku, kad su došli na prijelaz Kamensko - ali sa strane s koje ih policajci nisu očekivali - Selma je uspjela izaći iz automobila, otići do policije i sve prijaviti.

Jukić je odmah uhićen, a u Audiju je nađen samo jedan metak kalibra 7,62 mm, koji se koristi za PAP-ovku. Kad je konobarica opisala policiji gdje je Jukić bacio pušku, oboje su odvedeni na to mjesto i oružje je pronađeno. Potom su oboje odvedeni u sinjsku policijsku postaju, gdje je Jukiću - koji nije evidentiran u policijskim evidencijama za prijašnje prijestupe - utvrđeno 1,5 promila alkohola u krvi. Iz policije je prvo priveden istražnom sucu u Splitu, pod sumnjom za protupravno oduzimanje slobode, no on ga je pustio da se brani sa slobode.

Nakon toga policija je Jukića odvela kod prekršajnog suca u Sinj, gdje je za neovlašteno držanje oružja i nepropisan prijelaz ranice kažnjen novčanom kaznom od, kako doznajemo, 6700 kuna.

slobodna dalmacija